ma / vrij | 8:00 - 17:00

Aanbouw laten maken

Aanbouw laten maken

Denkt u erover na om een aanbouw te laten maken? Dan hebben wij een paar bruikbare tips voor u.

Voordelen

De meeste van onze opdrachtgevers willen een uitbouw omdat dit extra ruimte geeft. Deze extra ruimte kan natuurlijk worden toegevoegd aan een bestaande ruimte, bijvoorbeeld voor de uitbreiding van een woonkamer, of de aanbouw kan gebruikt worden voor een extra ruimte of kamer.

Waarde

Hoe dan ook, u creëert hiermee extra woonruimte. Dit is qua wooncomfort natuurlijk prettig, maar u voegt op deze manier ook vierkante meters toe aan uw woonoppervlak. Extra vierkante meters bij het woonoppervlak betekent in de praktijk meestal dat de waarde van een huis of pand toeneemt. Wij adviseren u om de verandering in de waarde van uw woning te laten inschatten door een ervaren makelaar/ taxateur.

Licht

Een ander voordeel dat u met een aanbouw kunt realiseren, is de lichtinval. Met een uitbouw kunt u extra ruimte maken, en tevens meer lichtinval realiseren. Denkt u bijvoorbeeld aan een schuifpui, of grote ramen, etc. Ook minder lichtinval is natuurlijk mogelijk, u kunt in plaats van een wand met een ruit, ook een blinde muur maken, waardoor het minder ‘open’ wordt en u de ruimte effectiever kunt gebruiken.

Tip

Een aanbouw realiseren is een project waarbij het nodige komt kijken. Even simpel gezegd ziet het er als volgt uit:

  • Bedenken van wensen / eisen
  • Bepalen van een budget
  • Maken van een ontwerp
  • Maken van een bouwtekening
  • Vergunning-aanvraag (indien nodig)
  • Tekening vertalen naar bouwproject
  • Planning en coördinatie van bouwproject

Het is dus een proces in verschillende stappen, die idealiter allemaal door professionals worden uitgevoerd. De combinatie van een architect en een aannemer is hierin voor de hand liggend. En dit is meteen ook onze tip; betrek ervaren professionals in het project, en maak gebruik van hun kennis en expertise.

Planning

Wij doen als aannemer altijd ons uiterste best om een verbouwing of aanbouw tijdig te realiseren. Er zijn helaas een aantal oorzaken van te voren aan te wijzen die voor vertraging kunnen zorgen in de uitvoerfase. Het is dan ook verstandig hier vooraf afspraken over te maken. Bespreekt u van te voren met de aannemer:

Meerwerk en wijzigen van plannen of bestek

Tijdens het verbouwen ontstaan er bij opdrachtgevers dikwijls ideeën die het resultaat kunnen verbeteren, maar die niet in de oorspronkelijke opdracht zaten. Wanneer u deze toch doorgevoerd wilt hebben, zorg er dan voor dat u:

  • schriftelijke afspraken over maakt over eventuele meerkosten,
  • schriftelijke afspraken maakt over eventuele consequenties voor de planning.

Weersafhankelijkheid

In de bouw zijn diverse zaken afhankelijk van het weer. Denkt u aan buitenstucwerk, buitenschilderwerk, hevige wind en werken op hoogte, etc. etc.

Uw project kan hierdoor worden beïnvloed en daarom is het verstandig hier vooraf, ook weer schriftelijk, afspraken over te maken.

Overmacht/ ziekte

Soms worden wij als aannemer geconfronteerd met overmacht. Denkt u aan stakende vervoerders, zieke medewerkers of zaken die door onze klant worden geregeld/ besteld, en niet of te laat worden bezorgd.  Natuurlijk proberen we dergelijke onverwachte zaken zo goed mogelijk op te lossen, maar in sommige gevallen kan dit zorgen voor een verschuiving in de planning.
Ook hierbij geldt; bespreek wat voor u belangrijk is, en maak hier duidelijke en schriftelijke afspraken over.

Mooie aanbouw, naar tevredenheid afgerond!

Wilt u een aanbouw laten maken? En wilt u dat het project volledig volgens uw verwachting verloopt? Schakel ons dan in. Wij helpen om een realistische en haalbare planning op te stellen, en uit te voeren. Verder kunnen wij de juiste architect of bouwkundige inschakelen als dat nodig is voor uw aanbouw. Wij helpen u graag.

Overig nieuws

Review: Van verouderde naar een duurzame woning

Review: Van verouderde naar een duurzame woning

Van verouderde naar een duurzame woning 

Wij zijn in 2023 verhuisd van Lombok naar Utrecht Oost. Bij de aankoop van deze verouderde woning in januari wisten we dat er veel renovatiewerk nodig zou zijn. We hebben op verschillende manieren gezocht naar een geschikte aannemer, onder andere via Google en vrienden. Onze voorkeur ging uit naar een lokale aannemer uit Utrecht, iemand uit de buurt, die alles in huis had en goede referenties kon laten zien. 

Lees verder
Joost geïnterviewd door 'Ondernamen' over renovatie in Bilthoven

Joost geïnterviewd door 'Ondernamen' over renovatie in Bilthoven

Onze eigen Joost is geinterviewd door het magazine 'Ondernamen' over de renovatie van een 'opknappertje' dat Joost en zijn team hebben omgebouwd tot droomvilla.

Lees hier het hele artikel!

Lees verder
Een koele zomer en een aangename warme winter zonder gas

Een koele zomer en een aangename warme winter zonder gas

Heb je verbouwplannen of ga je verhuizen? Het is dan toch heerlijk als jouw (nieuwe) huis een aangename temperatuur heeft. In de zomer lekker koel en in de winter aangenaam warm. Denk dan eens na over het aanschaffen van een warmtepomp.

Lees verder
Hoe vermijd je veelvoorkomende problemen tijdens een verbouwing?

Hoe vermijd je veelvoorkomende problemen tijdens een verbouwing?

Hoe vermijd je veelvoorkomende problemen tijdens een verbouwing? We zetten het voor je op een rij. 

Lees verder