ma / vrij | 8:00 - 17:00

Een koele zomer en een aangename warme winter zonder gas

Een koele zomer en een aangename warme winter zonder gas

Heb je verbouwplannen of ga je verhuizen? Het is dan toch heerlijk als jouw (nieuwe) huis een aangename temperatuur heeft. In de zomer lekker koel en in de winter aangenaam warm. Denk dan eens na over het aanschaffen van een warmtepomp.

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is een elektrisch apparaat dat uit de lucht, bodem of grondwater warmte haalt en daar een bruikbare temperatuur van maakt. Het warme water wordt gebruikt voor het verwarmen van een woning en tapwater. Ook als het buiten vriest werkt een warmtepomp goed. Technisch gezien is een warmtepomp vergelijkbaar met een koelkast of airconditioning systeem. Een warmtepomp vervangt (uiteindelijk) de huidige cv-installatie.

Alternatief voor aardgas

Een warmtepomp is een alternatief voor verwarmen met aardgas. Een warmtepomp gaat ongeveer 15 jaar mee. Om te weten of je huis geschikt is voor een warmtepomp, kan je een test doen op https://regionaalenergieloket.nl/energiebesparen/warmtepomp. Met het oog op de toekomst is de aanschaf van een warmtepomp een goede en duurzame investering, zeker als je cv-installatie aan vervanging toe is.

Voor- en nadelen van een warmtepomp

Als aannemer in de regio Utrecht hebben we inmiddels veel ervaring. De informatie die hier staat onderschrijven we: Kijk eens op https://regionaalenergieloket.nl/energiebesparen/warmtepomp. Je vindt hier uitleg over de voor- en nadelen van een warmtepomp en welke type warmtepompen er zijn. Ook lees je leuke ervaringsverhalen van eigenaren, die al een warmtepomp hebben aangeschaft én niet geheel onbelangrijk hoe je subsidie kan aanvragen. Dat scheelt je weer in de kosten van een verbouwing of verhuizing.

Ook een handige tip bij een verbouwing of verhuizing is dat vanaf 2026 huiseigenaren worden verplicht om bij vervanging van hun cv-installatie een hybride warmtepomp te laten installeren of een duurzaam alternatief, zoals een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het warmtenet. Het kabinet kondigt aan dat vanaf 2026 groene eisen worden gesteld aan de warmte-installatie.

Koel huis

Wist je dat een warmtepomp ook in de zomer kan bijdragen aan een aangenaam woonklimaat? De woning moet daarvoor wel goed geïsoleerd zijn en worden voorzien van vloerverwarming en/of speciale radiatoren. Sommige warmtepompen schakelen automatisch over naar de koelfunctie, bij andere is een knop omdraaien voldoende om de koeling in te schakelen. Wel belangrijk om te weten is dat de warmtepomp tijdens het koelen wél elektriciteit gebruikt.

Wij wensen je een heerlijk woonklimaat als je overstapt naar een warmtepomp. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op!

Overig nieuws

Review: Van verouderde naar een duurzame woning

Review: Van verouderde naar een duurzame woning

Van verouderde naar een duurzame woning 

Wij zijn in 2023 verhuisd van Lombok naar Utrecht Oost. Bij de aankoop van deze verouderde woning in januari wisten we dat er veel renovatiewerk nodig zou zijn. We hebben op verschillende manieren gezocht naar een geschikte aannemer, onder andere via Google en vrienden. Onze voorkeur ging uit naar een lokale aannemer uit Utrecht, iemand uit de buurt, die alles in huis had en goede referenties kon laten zien. 

Lees verder
Joost geïnterviewd door 'Ondernamen' over renovatie in Bilthoven

Joost geïnterviewd door 'Ondernamen' over renovatie in Bilthoven

Onze eigen Joost is geinterviewd door het magazine 'Ondernamen' over de renovatie van een 'opknappertje' dat Joost en zijn team hebben omgebouwd tot droomvilla.

Lees hier het hele artikel!

Lees verder
Hoe vermijd je veelvoorkomende problemen tijdens een verbouwing?

Hoe vermijd je veelvoorkomende problemen tijdens een verbouwing?

Hoe vermijd je veelvoorkomende problemen tijdens een verbouwing? We zetten het voor je op een rij. 

Lees verder
Woning van het gas af? Dit zijn de opties.

Woning van het gas af? Dit zijn de opties.

Woning van het gas af? Dit zijn de opties.

Lees verder