ma / vrij | 8:00 - 17:00

Thuis kantoor

Thuis kantoor

Denkt u erover na om thuis een kantoor te maken? Maar u heeft niet direct plek daarvoor? Wij hebben voor u inspiratie in de vorm van foto’s en in de vorm van mogelijkheden op een rij gezet.

Ongestoord thuiswerken.

Thuiswerken, en dus een eigen werkplek thuis, is behoorlijk ‘hot’. Niet erg verwonderlijk natuurlijk, maar het zorgt wel degelijk voor uitdagingen. Als je thuis werkt, wil je dat natuurlijk ongestoord kunnen doen. Kinderen en andere huisgenoten kunnen nog wel eens zorgen voor flink wat afleiding. Werken in een afgesloten eigen kantoor, is dan een uitkomst. Hier kun je ook jouw computer en of telefoon installeren, een goed bureau en een bureaustoel natuurlijk en alles bij de hand houden wat je nodig hebt.

Geen plek voor een thuiskantoor? Verbouw!

Natuurlijk kunt u in een bestaande ruimte een werkplek maken. Als dat werkt, dan scheelt dat heel wat tijd en geld. Wanneer dat voor u niet de oplossing is, en u overweegt om een comfortabel thuis kantoor te maken en u heeft er geen plek voor, dan kunt u denken aan verbouwen. Soms is enige creativiteit voor het vinden van een ruimte wel nodig.

Zolder

Een zolder die nog niet is afgewerkt of ingedeeld, kan een ideale ruimte zijn om te verbouwen tot kantoor. Het voordeel is dat u wat verder weg zit van de andere woonvertrekken waardoor u rustig en ongestoord kunt werken. Een tip hierbij is om te denken aan een dakkapel. U geeft ten slotte al geld uit aan een verbouwing. Het voordeel is dat u nog meer een volwaardige kamer ervan maakt, en dat maakt uw huis beter verkoopbaar. Dit kan natuurlijk gunstig uitpakken wanneer u de woning over enige tijd zou verkopen.

Tuin kantoor

In de categorie out-of-the-box: stelt u zich eens voor, werken met uitzicht op de tuin….vanuit de tuin! Wanneer uw tuin voldoende groot is, kunt u dáár misschien uw kantoor maken. Een schuur of tuinhuis kunt u door ons laten verbouwen, of wij kunnen – al dan niet prefab -, een kantoor dat volledig is ingericht, realiseren.

Kamer en suite

Een manier om een afgesloten ruimte te maken, zonder er een ruimte aan op te offeren, is een kamer ‘en suite’. U verdeelt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer in 2 delen met een deur. Deze deur kan een schuifdeur of loftdeur zijn, maar ook een gewone deur of taatsdeuren gaat dicht als u daar werkt, en open als u klaar bent met werken.

Extra verdieping

Wanneer u het meteen serieus wilt aanpakken, en u heeft een plat dak, dan kunt u misschien ook wel een extra verdieping op uw woning laten plaatsen. Een vergunning is in de meeste gevallen dan wel nodig. Een van de voorwaarden van een vergunning kan instemming van je buren zijn. Als de plannen er zijn, zou u daar dus mee kunnen beginnen.

Plaatjes!

Wanneer uw thuiskantoor klaar is, dan wilt u deze natuurlijk ook leuk en gezellig inrichten.

Bronnen: Shutterstock, https://homedeco.nl, VT wonen & Compactlodge.nl

Overig nieuws

Joost geïnterviewd door 'Ondernamen' over renovatie in Bilthoven

Joost geïnterviewd door 'Ondernamen' over renovatie in Bilthoven

Onze eigen Joost is geinterviewd door het magazine 'Ondernamen' over de renovatie van een 'opknappertje' dat Joost en zijn team hebben omgebouwd tot droomvilla.

Lees hier het hele artikel!

Lees verder
Een koele zomer en een aangename warme winter zonder gas

Een koele zomer en een aangename warme winter zonder gas

Heb je verbouwplannen of ga je verhuizen? Het is dan toch heerlijk als jouw (nieuwe) huis een aangename temperatuur heeft. In de zomer lekker koel en in de winter aangenaam warm. Denk dan eens na over het aanschaffen van een warmtepomp.

Lees verder
Hoe vermijd je veelvoorkomende problemen tijdens een verbouwing?

Hoe vermijd je veelvoorkomende problemen tijdens een verbouwing?

Hoe vermijd je veelvoorkomende problemen tijdens een verbouwing? We zetten het voor je op een rij. 

Lees verder
Woning van het gas af? Dit zijn de opties.

Woning van het gas af? Dit zijn de opties.

Woning van het gas af? Dit zijn de opties.

Lees verder