ma / vrij | 8:00 - 17:00

Thuis kantoor

Thuis kantoor

Denkt u erover na om thuis een kantoor te maken? Maar u heeft niet direct plek daarvoor? Wij hebben voor u inspiratie in de vorm van foto’s en in de vorm van mogelijkheden op een rij gezet.

Ongestoord thuiswerken.

Thuiswerken, en dus een eigen werkplek thuis, is behoorlijk ‘hot’. Niet erg verwonderlijk natuurlijk, maar het zorgt wel degelijk voor uitdagingen. Als je thuis werkt, wil je dat natuurlijk ongestoord kunnen doen. Kinderen en andere huisgenoten kunnen nog wel eens zorgen voor flink wat afleiding. Werken in een afgesloten eigen kantoor, is dan een uitkomst. Hier kun je ook jouw computer en of telefoon installeren, een goed bureau en een bureaustoel natuurlijk en alles bij de hand houden wat je nodig hebt.

Geen plek voor een thuiskantoor? Verbouw!

Natuurlijk kunt u in een bestaande ruimte een werkplek maken. Als dat werkt, dan scheelt dat heel wat tijd en geld. Wanneer dat voor u niet de oplossing is, en u overweegt om een comfortabel thuis kantoor te maken en u heeft er geen plek voor, dan kunt u denken aan verbouwen. Soms is enige creativiteit voor het vinden van een ruimte wel nodig.

Zolder

Een zolder die nog niet is afgewerkt of ingedeeld, kan een ideale ruimte zijn om te verbouwen tot kantoor. Het voordeel is dat u wat verder weg zit van de andere woonvertrekken waardoor u rustig en ongestoord kunt werken. Een tip hierbij is om te denken aan een dakkapel. U geeft ten slotte al geld uit aan een verbouwing. Het voordeel is dat u nog meer een volwaardige kamer ervan maakt, en dat maakt uw huis beter verkoopbaar. Dit kan natuurlijk gunstig uitpakken wanneer u de woning over enige tijd zou verkopen.

Tuin kantoor

In de categorie out-of-the-box: stelt u zich eens voor, werken met uitzicht op de tuin….vanuit de tuin! Wanneer uw tuin voldoende groot is, kunt u dáár misschien uw kantoor maken. Een schuur of tuinhuis kunt u door ons laten verbouwen, of wij kunnen – al dan niet prefab -, een kantoor dat volledig is ingericht, realiseren.

Kamer en suite

Een manier om een afgesloten ruimte te maken, zonder er een ruimte aan op te offeren, is een kamer ‘en suite’. U verdeelt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer in 2 delen met een deur. Deze deur kan een schuifdeur of loftdeur zijn, maar ook een gewone deur of taatsdeuren gaat dicht als u daar werkt, en open als u klaar bent met werken.

Extra verdieping

Wanneer u het meteen serieus wilt aanpakken, en u heeft een plat dak, dan kunt u misschien ook wel een extra verdieping op uw woning laten plaatsen. Een vergunning is in de meeste gevallen dan wel nodig. Een van de voorwaarden van een vergunning kan instemming van je buren zijn. Als de plannen er zijn, zou u daar dus mee kunnen beginnen.

Plaatjes!

Wanneer uw thuiskantoor klaar is, dan wilt u deze natuurlijk ook leuk en gezellig inrichten.

Bronnen: Shutterstock, https://homedeco.nl, VT wonen & Compactlodge.nl

Overig nieuws

Vaker thuis? Creëer jouw ideale plek

Vaker thuis? Creëer jouw ideale plek

Door de Coronamaatregelen zijn werken wij steeds vaker thuis. En zijn we dus steeds vaker in huis. Daarbij zijn veel mensen van mening dat het thuiswerken een ‘blijvertje’ zal zijn en dat het kantoor voornamelijk een ontmoetings- en samenwerkplek wordt. Het is dus tijd om in deze nieuwe situatie van jouw huis jouw ideale plek te maken.

Lees verder
Uitbouw laten maken

Uitbouw laten maken

Gunt u uzelf wat extra ruimte? Een uitbouw kan u veel extra binnenruimte geven. Voordat u besluit om een dergelijke verbouwing in gang te zetten, zorg dan voor een goed doordacht plan. Dit scheelt namelijk een hoop ellende, tijd en extra kosten. Onze tips kunnen u helpen om een goed plan te maken.

Lees verder
Verbouwen in Corona-tijd; regels en financiering

Verbouwen in Corona-tijd; regels en financiering

Juist in Corona-tijd zijn veel mensen meer thuis. Doordat mensen meer tijd thuis doorbrengen, is het ook belangrijker om te zorgen dat het huis naar je zin is. Het is vaak ook gemakkelijker om juist nu een verbouwing te organiseren. Wanneer u ook plannen heeft om uw huis te verbouwen in de regio Utrecht bijvoorbeeld, kunnen we ons voorstellen dat u zich afvraagt of het allemaal kan en of een verbouwing nu valt te financieren.  

Lees verder
Handige apps bij verbouwen

Handige apps bij verbouwen

Sta je op het punt om te verbouwen of te renoveren? Dan zouden deze handige apps best wel eens van pas kunnen komen. Wij hebben een aantal apps voor jou op een rij gezet die jou kunnen helpen in de aanloop naar, of tijdens je bouwproject.

Lees verder