ma / vrij | 8:00 - 17:00

Verbouwen of renoveren? Lees onze tips!

Verbouwen of renoveren? Lees onze tips!

Sta je op het punt om een verbouwing of zelfs een totale renovatie te laten uitvoeren? Lees dan onze tips vóór je start met je project. 

Voorbereiding

Voordat start met het concreet in gedachten inrichten van je woning, is het zeer nuttig om te bepalen wat u belangrijk vindt. Welke kwaliteit wenst u? Welk gemak wilt u? Hoe ziet u dat over 15 jaar? Wat is uw visie op energie? Wat wilt u met daglicht? Hoe is de verbinding met buiten, zowel visueel als fysiek. Kortom, wat zijn uw wensen en eisen voor nu en in de toekomst?

Qua financiën kunt u ook niet vroeg genoeg beginnen. Hoe wilt u het project financieren? Wat is de woning na de verbouwing waard? Wanneer u wilt financieren met een hypotheek; welke stukken worden er gevraagd door een hypotheekverstrekker? Allemaal belangrijk om dit voor de start van een project in kaart te brengen. Qua budget is het goed om rekening te houwen met ca 15% budgetoverschreiding. Is uw budget €25.000,- ? Zorg dan dat het bouwbudget maximaal €21.000.- is. Op deze manier houdt u rekening met onverwachte zaken en uitgaven – die er toch altijd zijn – in uw bouwproject.

Wanneer u een beeld heeft van wat u kunt uitgeven, kunt u een overzicht maken met uw woonwensen. Wanneer u een budget heeft met een grens, dan kunt u uw woonwensen indelen in drie  categorieën. 1 is dan bijvoorbeeld ‘moet gebeuren’ en 3 is dan ‘zou leuk zijn’.

Het concreet plannen van uw project is in deze fase nog niet mogelijk, maar een globale periode aanwijzen natuurlijk wel. Momenteel is het erg druk in de bouw, dus het heeft weinig zin om op korte termijn te willen plannen. U kunt wel op korte termijn starten met het vinden van een architect of iemand die bouwkundige tekeningen kan maken. Met uitgewerkte tekeningen kunnen wij als aannemer namelijk concreet gaan plannen, mits er geen sprake is van vergunningen.

Houdt voor uzelf altijd een zeer ruimte marge bij het plannen. In de bouw kunnen vertragingen ontstaan door een veelheid aan factoren. Deze factoren liggen dikwijls niet binnen de invloedssfeer van uw architect of van ons.

Starten

Staat u op het punt om ons of een architect een opdracht te geven? Zorg dan dat u vraagt hoe het zit met vergunningen, regelgeving en toekomstige regelgeving. Dit verschilt op sommige punten verschilt per gemeente. Het aanvragen van een vergunning kan overigens lang duren. In sommige gevallen is het ook niet zeker of een vergunning wordt afgegeven. Als de vergunning niet wordt afgegeven, moet u dus uw verbouwplannen aanpassen.

Heeft u eenmaal de opdracht gegeven en is de bouw gestart? Spreek dan met ons duidelijk af op welke momenten er overleg plaatsvindt. Veelvuldig contact en overleg zorgt ervoor dat u grip houdt op het project, en zorgt ervoor dat wij tijdig antwoord krijgt op vragen. Houdt er verder rekening mee dat een vertraging kan ontstaan door een vertraagde leverantie, weersomstandigheden, ziekte bij personeel, etc. Begrip, overleg en oplossingsgerichtheid zijn hierbij sleutelbegrippen.

Wanneer de oplevering heeft plaatsgevonden, gaan we aan de slag met opleverpunten. Dit zijn zaken die nog niet af zijn, zaken die door uw voortschrijdend inzicht toch anders moeten, of zaken die verkeerd zijn geïnterpreteerd.

Veel succes!

Heeft u besloten te gaan verbouwen of renoveren? We wensen u alvast veel succes!

Overig nieuws

Joost geïnterviewd door 'Ondernamen' over renovatie in Bilthoven

Joost geïnterviewd door 'Ondernamen' over renovatie in Bilthoven

Onze eigen Joost is geinterviewd door het magazine 'Ondernamen' over de renovatie van een 'opknappertje' dat Joost en zijn team hebben omgebouwd tot droomvilla.

Lees hier het hele artikel!

Lees verder
Een koele zomer en een aangename warme winter zonder gas

Een koele zomer en een aangename warme winter zonder gas

Heb je verbouwplannen of ga je verhuizen? Het is dan toch heerlijk als jouw (nieuwe) huis een aangename temperatuur heeft. In de zomer lekker koel en in de winter aangenaam warm. Denk dan eens na over het aanschaffen van een warmtepomp.

Lees verder
Hoe vermijd je veelvoorkomende problemen tijdens een verbouwing?

Hoe vermijd je veelvoorkomende problemen tijdens een verbouwing?

Hoe vermijd je veelvoorkomende problemen tijdens een verbouwing? We zetten het voor je op een rij. 

Lees verder
Woning van het gas af? Dit zijn de opties.

Woning van het gas af? Dit zijn de opties.

Woning van het gas af? Dit zijn de opties.

Lees verder