ma / vrij | 8:00 - 17:00

Verbouwing? Lees onze tips

Verbouwing? Lees onze tips

Heeft u ervoor gekozen om van uw woning een droomhuis te maken door een grondige verbouwing? Gefeliciteerd! Het resultaat van de verbouwing geeft enorm veel voldoening en woongenot, maar de verbouwing zelf heeft natuurlijk wat impact.

Wij geven u graag enkele praktische tips waarmee u mogelijk teleurstellingen in uw aanvraag en verbouwing kunt voorkomen.

Wie schakelt u in?

Het is van belang om uw aanvraag op de juiste plaats neer te leggen. Wij als aannemer zijn sterk in het doen van ‘totaalprojecten’, waarbij verschillende disciplines zijn vereist. Denkt u dan aan (nieuw)bouw, een totale verbouwing of renovatie van een woning of verdieping.

Wanneer uw verbouwing alleen een badkamer of toilet omvat dan kunt u beter een afbouwspecialist of een klussenbedrijf inschakelen. Twijfelt u welke partij u het beste kunt inschakelen? Bel ons dan voor een advies.

Planning

In dit geval gaan we ervan uit dat u de keuze om te gaan verbouwen al heeft gemaakt. Wanneer u nog oriënterend bent, rekent u dan voldoende tijd voor het maken van plannen, of voor het inschakelen van een architect die u helpt om uw plannen uit te werken. Architecten hebben het op dit moment ook druk, houdt u hier dus rekening mee.

Wanneer u uw plannen klaar heeft en u heeft bijvoorbeeld tekeningen klaar, dan kunt u een aannemer inschakelen.

Berekeningen

Het kan zijn dat bepaalde berekeningen worden gemaakt door de aannemer. Denk bijvoorbeeld aan rendementsberekeningen van CV en warmtepomp installaties. Bespreek dit met uw architect.

Vergunningen

Let op; voordat u een aannemer opdracht geeft, wees er dan zeker van dat er geen vergunningen nodig zijn. Raadpleeg uw gemeente om na te gaan of er een vergunning nodig is. Het kan zijn dat u een omgevingsvergunning nodig heeft, of een bouwvergunning. Wanneer u een uitbouw wilt laten maken, een dakopbouw of -terras of een wijziging in de constructie, is er meestal een vergunning nodig.

Voor het inschakelen van een aannemer, en dit geldt ook voor ons, moet u er rekening mee houden dat de planning wel tot een half jaar vol kan zijn. Uw verbouwing kan dus, nadat de plannen, vergunningen én de offerte klaar zijn, op zijn vroegst na 6 maanden starten.

Daarbij moeten wij ook het inventariseren van een situatie en het maken van een calculatie en offerte inplannen. Hier kunnen in totaal ook enkele weken overheen gaan.

Meer informatie

Wilt u meer weten over uw verbouwing, of een indicatie voor de kosten van het project? Kijk dan hier!

Overig nieuws

Review: Van verouderde naar een duurzame woning

Review: Van verouderde naar een duurzame woning

Van verouderde naar een duurzame woning 

Wij zijn in 2023 verhuisd van Lombok naar Utrecht Oost. Bij de aankoop van deze verouderde woning in januari wisten we dat er veel renovatiewerk nodig zou zijn. We hebben op verschillende manieren gezocht naar een geschikte aannemer, onder andere via Google en vrienden. Onze voorkeur ging uit naar een lokale aannemer uit Utrecht, iemand uit de buurt, die alles in huis had en goede referenties kon laten zien. 

Lees verder
Joost geïnterviewd door 'Ondernamen' over renovatie in Bilthoven

Joost geïnterviewd door 'Ondernamen' over renovatie in Bilthoven

Onze eigen Joost is geinterviewd door het magazine 'Ondernamen' over de renovatie van een 'opknappertje' dat Joost en zijn team hebben omgebouwd tot droomvilla.

Lees hier het hele artikel!

Lees verder
Een koele zomer en een aangename warme winter zonder gas

Een koele zomer en een aangename warme winter zonder gas

Heb je verbouwplannen of ga je verhuizen? Het is dan toch heerlijk als jouw (nieuwe) huis een aangename temperatuur heeft. In de zomer lekker koel en in de winter aangenaam warm. Denk dan eens na over het aanschaffen van een warmtepomp.

Lees verder
Hoe vermijd je veelvoorkomende problemen tijdens een verbouwing?

Hoe vermijd je veelvoorkomende problemen tijdens een verbouwing?

Hoe vermijd je veelvoorkomende problemen tijdens een verbouwing? We zetten het voor je op een rij. 

Lees verder