ma / vrij | 8:00 - 17:00

Verbouwing? Lees onze tips

Verbouwing? Lees onze tips

Heeft u ervoor gekozen om van uw woning een droomhuis te maken door een grondige verbouwing? Gefeliciteerd! Het resultaat van de verbouwing geeft enorm veel voldoening en woongenot, maar de verbouwing zelf heeft natuurlijk wat impact.

Wij geven u graag enkele praktische tips waarmee u mogelijk teleurstellingen in uw aanvraag en verbouwing kunt voorkomen.

Wie schakelt u in?

Het is van belang om uw aanvraag op de juiste plaats neer te leggen. Wij als aannemer zijn sterk in het doen van ‘totaalprojecten’, waarbij verschillende disciplines zijn vereist. Denkt u dan aan (nieuw)bouw, een totale verbouwing of renovatie van een woning of verdieping.

Wanneer uw verbouwing alleen een badkamer of toilet omvat dan kunt u beter een afbouwspecialist of een klussenbedrijf inschakelen. Twijfelt u welke partij u het beste kunt inschakelen? Bel ons dan voor een advies.

Planning

In dit geval gaan we ervan uit dat u de keuze om te gaan verbouwen al heeft gemaakt. Wanneer u nog oriënterend bent, rekent u dan voldoende tijd voor het maken van plannen, of voor het inschakelen van een architect die u helpt om uw plannen uit te werken. Architecten hebben het op dit moment ook druk, houdt u hier dus rekening mee.

Wanneer u uw plannen klaar heeft en u heeft bijvoorbeeld tekeningen klaar, dan kunt u een aannemer inschakelen.

Berekeningen

Het kan zijn dat bepaalde berekeningen worden gemaakt door de aannemer. Denk bijvoorbeeld aan rendementsberekeningen van CV en warmtepomp installaties. Bespreek dit met uw architect.

Vergunningen

Let op; voordat u een aannemer opdracht geeft, wees er dan zeker van dat er geen vergunningen nodig zijn. Raadpleeg uw gemeente om na te gaan of er een vergunning nodig is. Het kan zijn dat u een omgevingsvergunning nodig heeft, of een bouwvergunning. Wanneer u een uitbouw wilt laten maken, een dakopbouw of -terras of een wijziging in de constructie, is er meestal een vergunning nodig.

Voor het inschakelen van een aannemer, en dit geldt ook voor ons, moet u er rekening mee houden dat de planning wel tot een half jaar vol kan zijn. Uw verbouwing kan dus, nadat de plannen, vergunningen én de offerte klaar zijn, op zijn vroegst na 6 maanden starten.

Daarbij moeten wij ook het inventariseren van een situatie en het maken van een calculatie en offerte inplannen. Hier kunnen in totaal ook enkele weken overheen gaan.

Meer informatie

Wilt u meer weten over uw verbouwing, of een indicatie voor de kosten van het project? Kijk dan hier!

Overig nieuws

Vaker thuis? Creëer jouw ideale plek

Vaker thuis? Creëer jouw ideale plek

Door de Coronamaatregelen zijn werken wij steeds vaker thuis. En zijn we dus steeds vaker in huis. Daarbij zijn veel mensen van mening dat het thuiswerken een ‘blijvertje’ zal zijn en dat het kantoor voornamelijk een ontmoetings- en samenwerkplek wordt. Het is dus tijd om in deze nieuwe situatie van jouw huis jouw ideale plek te maken.

Lees verder
Uitbouw laten maken

Uitbouw laten maken

Gunt u uzelf wat extra ruimte? Een uitbouw kan u veel extra binnenruimte geven. Voordat u besluit om een dergelijke verbouwing in gang te zetten, zorg dan voor een goed doordacht plan. Dit scheelt namelijk een hoop ellende, tijd en extra kosten. Onze tips kunnen u helpen om een goed plan te maken.

Lees verder
Thuis kantoor

Thuis kantoor

Denkt u erover na om thuis een kantoor te maken? Maar u heeft niet direct plek daarvoor? Wij hebben voor u inspiratie in de vorm van foto’s en in de vorm van mogelijkheden op een rij gezet.

Lees verder
Verbouwen in Corona-tijd; regels en financiering

Verbouwen in Corona-tijd; regels en financiering

Juist in Corona-tijd zijn veel mensen meer thuis. Doordat mensen meer tijd thuis doorbrengen, is het ook belangrijker om te zorgen dat het huis naar je zin is. Het is vaak ook gemakkelijker om juist nu een verbouwing te organiseren. Wanneer u ook plannen heeft om uw huis te verbouwen in de regio Utrecht bijvoorbeeld, kunnen we ons voorstellen dat u zich afvraagt of het allemaal kan en of een verbouwing nu valt te financieren.  

Lees verder