ma / vrij | 8:00 - 17:00

Huis verbouwen? Op deze manier verloopt jouw project vlot en prettig.

Huis verbouwen? Op deze manier verloopt jouw project vlot en prettig.

Ga je binnenkort je huis verbouwen? We zetten enkele tips voor je op een rij waardoor jouw verbouwing vlot en prettig gaat verlopen.

Tip 1: zorg voor een goede voorbereiding

In de praktijk zien we vaak dat mensen een verbouwing onderschatten waardoor mensen tegen onvoorziene problemen aanlopen. Om dit te voorkomen is het belangrijk om op voorhand te zorgen voor een goede voorbereiding. Denk goed na over je toekomstplannen. Wat zijn jouw woonwensen en zijn jouw woonwensen realistisch voor je situatie? Nadat je jouw wensen in kaart hebt gebracht, kan je een realistisch budget bepalen.

Het is verstandig om qua budget rekening te houden met c.a. 15% budgetoverschrijding. Is jouw budget €25.000,-? Zorg dan dat het bouwbudget maximaal €21.000.- is. Op deze manier houd je rekening met onverwachte kosten die je tijdens jouw verbouwing tegen gaat komen.

Vervolgens kan je een planning maken. We raden je aan om ruim te plannen. Zo doende blijft er ruimte over voor uitloop en kunt je de tijd nemen om alles goed in orde te maken. Op dit moment is het erg druk in de bouw en we raden je dan ook aan om geen korte termijnplannen te maken. Wel kan je op korte termijn starten met het vinden van een architect of iemand die bouwkundige tekeningen kan maken, zodat -mits er geen sprake is van vergunningen- jouw aannemer concreet kan gaan plannen.

Tip 2: vraag meerdere offertes aan

Ons advies is om meerdere offertes aan te vragen. Zo doende kan je de kosten vergelijken. Laat uw keuze echter niet alleen afhangen van de kosten, want het is ook belangrijk dat je met iemand in zee gaat die je vertrouwd en waarmee de samenwerking goed voelt.

Communiceer ook goed met de aannemer en andere partijen die bij de verbouwing betrokken zijn. Vraag daarom altijd of alle kosten verwerkt zijn in de offerte, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Vraag meteen ook even na of alle benodigde materialen tot in de woning geleverd worden. Zeker wanneer je in een bovenwoning woont, is dit van belang.

Tip 3: zorg dat de vergunningen tijdig in orde zijn

Voor sommige bouwplannen heb je een vergunning nodig. De aanvraag van een vergunning kan complex zijn en lang duren. Ons advies is daarom om tijdig te starten met de vergunningaanvraag. Ook raden we je aan de hulp van een specialist, zoals een aannemer, in te schakelen. Verder doe je er goed aan om bij de gemeente na te vragen wat het bestemmingsplan is van jouw locatie en aan welke regelgeving je jezelf moet houden. Controleer ook meteen of de verbouwing voldoet aan het Bouwbesluit. Tot slot kan je bij de gemeente navragen of er subsidies beschikbaar zijn voor jouw verbouwing.

Tip 4: schakel een aannemer of andere expert in

Je kan ervoor kiezen om de hele verbouwing zelf te begeleiden. Wil je ervan verzekerd zijn dat alles vlot en prettig verloopt? Dan raden wij je aan om een expert in te schakelen. Als aannemer kunnen wij je verder helpen. Je kunt bij ons geheel vrijblijvend een uitgebreide offerte aanvragen.

Zeker wanneer het gaat om zaken als een vergunningaanvraag of het maken van schetsen, kan je het beste een expert inschakelen. Wanneer deze zaken niet goed worden gedaan, kan dit voor een hoop vertraging zorgen.

Tip 5: controleer of de vakmensen een passende verzekering hebben

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Wanneer jouw vakmensen onverhoopt schade maken, is het wel zo fijn dat zij hiervoor verzekerd zijn. Controleer daarom altijd of jouw vakmensen een lopende bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheidsverzekering en CAR-verzekering hebben.

Veel succes!

Ga je binnenkort jouw huis verbouwen? We wensen je alvast veel succes.

Overig nieuws

Joost geïnterviewd door 'Ondernamen' over renovatie in Bilthoven

Joost geïnterviewd door 'Ondernamen' over renovatie in Bilthoven

Onze eigen Joost is geinterviewd door het magazine 'Ondernamen' over de renovatie van een 'opknappertje' dat Joost en zijn team hebben omgebouwd tot droomvilla.

Lees hier het hele artikel!

Lees verder
Een koele zomer en een aangename warme winter zonder gas

Een koele zomer en een aangename warme winter zonder gas

Heb je verbouwplannen of ga je verhuizen? Het is dan toch heerlijk als jouw (nieuwe) huis een aangename temperatuur heeft. In de zomer lekker koel en in de winter aangenaam warm. Denk dan eens na over het aanschaffen van een warmtepomp.

Lees verder
Hoe vermijd je veelvoorkomende problemen tijdens een verbouwing?

Hoe vermijd je veelvoorkomende problemen tijdens een verbouwing?

Hoe vermijd je veelvoorkomende problemen tijdens een verbouwing? We zetten het voor je op een rij. 

Lees verder
Woning van het gas af? Dit zijn de opties.

Woning van het gas af? Dit zijn de opties.

Woning van het gas af? Dit zijn de opties.

Lees verder