ma / vrij | 8:00 - 17:00

Uitbouw laten maken

Uitbouw laten maken

Gunt u uzelf wat extra ruimte? Een uitbouw kan u veel extra binnenruimte geven. Voordat u besluit om een dergelijke verbouwing in gang te zetten, zorg dan voor een goed doordacht plan. Dit scheelt namelijk een hoop ellende, tijd en extra kosten. Onze tips kunnen u helpen om een goed plan te maken.

Budget

Net als iedere grondige verbouwing, is het realiseren van een uitbouw best kostbaar. Een belangrijke vraag is dus of u het budget dat nodig is, beschikbaar kunt en wilt maken. Maar hoeveel kost een een uitbouw nu eigenlijk?

Omdat iedere uitbouw verschilt in oppervlak, is het handig om te rekenen met een prijs per vierkante meter. Deze prijs is erg afhankelijk van uw wensen. Keuzes kunnen er gemaakt worden voor:

  • Advies- en ontwerpkosten
  • Fundering
  • Aantal en soort kozijnen
  • Verwarming
  • Vloer- en wandafwerking
  • Soort dak

Heel grof gezegd kunt u rekenen met een prijs tussen de ca. 2500,- en 3500,- per m2. Een uitbouw van 3 x 5 meter zou dus tussen de 37.500,- en 52.500,- kunnen kosten. Een precieze prijsopgave mag u overigens pas verwachten wanneer alle keuzes helder zijn. Hierover straks meer. Hoeveel zou u kunnen en willen uitgeven aan uw uitbouw?

Het goede begin

Om ervoor te zorgen dat er tijdens de bouwfase geen aanpassingen aan het plan te hoeven worden gedaan, is een goede voorbereiding nodig. Dit bestaat onder andere uit een gedegen advies over het ontwerp en de aanpak. Uiteindelijk moeten creatieve ideeën en alle bouwkundige oplossingen worden verenigd in één plan met bouwtekeningen, zodat wij daarmee als aannemer aan de slag kunnen. Wanneer u vergunningsplichtig bent, zijn bouwtekeningen sowieso een vereiste. Dit geldt tevens voor een constructieberekening. Hierin wordt duidelijk hoeveel belasting de dragende delen kunnen hebben. Denk bijvoorbeeld aan de fundering, de wanden, balken, etc. waarvoor een dergelijke berekening gemaakt moet worden.

Afhankelijk van uw wensen en situatie adviseren wij om een architect en of een tekenaar te betrekken. Neemt u s.v.p. contact met ons op om in contact te komen met deze personen. Wij kunnen u koppelen aan de personen met de juiste kennis en ervaring voor uw project.

Offerte

Ofschoon het heel logisch is, kan het in eerste instantie vreemd overkomen: pas nadat de tekeningen zijn gemaakt kunt u een goede offerte voor het bouwgedeelte van ons verwachten. Als u met ons in gesprek bent voordat we een offerte hebben gemaakt, maken wij natuurlijk wel zoveel mogelijk inzichtelijk hoe de kosten worden opgebouwd en wat de vermoedelijke hoogte zal zijn.

Wanneer de offerte is gemaakt, kan het zijn dat u besluit om bepaalde zaken – vanwege het budget – te laten aanpassen. Dit heeft mogelijk consequenties voor de tekeningen en dus ook voor de gehele planning. Dit is goed om vooraf te beseffen en hier rekening mee te houden.

Stelposten, meer en minder werk

U hoeft niet altijd voor elk detail een beslissing vooraf te nemen. En soms valt het nog niet in te schatten hoe bepaalde zaken verlopen. Dit kan resulteren in stelposten, ofwel schattingen, en meer/ minderwerk posten in uw offerte. Om verrassingen – en teleurstellingen – te voorkomen, is het belangrijk om heel helder te krijgen hoe de stelposten in elkaar zitten, en wat kan zorgen voor meer of minder werk. Maak indien gewenst aanvullende afspraken met ons wanneer u niet voor verrassingen wilt komen te staan.

Bespaar

Kunt u uw uitbouw samen met buren laten maken? Op deze manier kunt u bepaalde kosten delen en zo een stuk voordeliger uit zijn. Wanneer u overigens gezamenlijk te werk gaat, kunt u misschien ook wel bepaalde voorbereidingen zelf uitvoeren, waardoor u kunt besparen op onze kosten. Vraag ons in ieder geval wat u zelf zou kunnen doen.

Uitbouw laten maken?

Heeft u besloten dat u een uitbouw wilt laten maken? Gefeliciteerd met uw voornemen! Wanneer u advies, een kosteninschatting of een offerte nodig heeft voor de verbouwing van uw huis? Bel ons dan gerust, of gebruik het contactformulier, dan bellen wij u terug.

Veel succes met uw uitbouw!

Overig nieuws

Review: Van verouderde naar een duurzame woning

Review: Van verouderde naar een duurzame woning

Van verouderde naar een duurzame woning 

Wij zijn in 2023 verhuisd van Lombok naar Utrecht Oost. Bij de aankoop van deze verouderde woning in januari wisten we dat er veel renovatiewerk nodig zou zijn. We hebben op verschillende manieren gezocht naar een geschikte aannemer, onder andere via Google en vrienden. Onze voorkeur ging uit naar een lokale aannemer uit Utrecht, iemand uit de buurt, die alles in huis had en goede referenties kon laten zien. 

Lees verder
Joost geïnterviewd door 'Ondernamen' over renovatie in Bilthoven

Joost geïnterviewd door 'Ondernamen' over renovatie in Bilthoven

Onze eigen Joost is geinterviewd door het magazine 'Ondernamen' over de renovatie van een 'opknappertje' dat Joost en zijn team hebben omgebouwd tot droomvilla.

Lees hier het hele artikel!

Lees verder
Een koele zomer en een aangename warme winter zonder gas

Een koele zomer en een aangename warme winter zonder gas

Heb je verbouwplannen of ga je verhuizen? Het is dan toch heerlijk als jouw (nieuwe) huis een aangename temperatuur heeft. In de zomer lekker koel en in de winter aangenaam warm. Denk dan eens na over het aanschaffen van een warmtepomp.

Lees verder
Hoe vermijd je veelvoorkomende problemen tijdens een verbouwing?

Hoe vermijd je veelvoorkomende problemen tijdens een verbouwing?

Hoe vermijd je veelvoorkomende problemen tijdens een verbouwing? We zetten het voor je op een rij. 

Lees verder