ma / vrij | 8:00 - 17:00

Bouwbedrijf Utrecht kiezen

Bouwbedrijf Utrecht kiezen

Bent u van plan om te bouwen, verbouwen of renoveren? En u hebt besloten om een bouwbedrijf uit de regio Utrecht te selecteren? Lees dan onze volgende tips bij het uitkiezen van een bouwbedrijf, omdat het maken van een verkeerde keuze u veel ellende en rompslomp kan bezorgen.

Het voordeligste bouwbedrijf

Toegegeven, ook houden wij zelf niet van teveel geld uitgeven. En daarom begrijpen wij als geen ander dat de aanbieder met de laagste prijs de interesse wekt. Hieraan kleeft wel een groot risico. De gerenommeerde bouwbedrijven in Utrecht, waar Aannemer Bos er één van is, werken allen met marktconforme prijzen.

Mocht er dus een aannemer aanzienlijk voordeliger zijn, dan moet u voorzichtig zijn. De aannemer kan namelijk gebruik maken van goedkope Oost-Europese krachten. Deze inhuurkrachten hebben dikwijls niet dezelfde kwaliteiten als Nederlandse collega’s, en bovendien kunnen er communicatiestoornissen ontstaan waardoor er  fouten (met soms grote gevolgen) kunnen ontstaan.

Ook kan een aannemer ervoor kiezen om met goedkope materialen te werken, of te weinig tijd te rekenen voor een klus, waardoor de kwaliteit achterblijft. Soms zijn deze gevolgen niet met het blote oog zichtbaar, maar wreken zij zich na een aantal jaren.

Onze tip is, ga dus niet persé voor het voordeligste bouwbedrijf, maar ga voor betrouwbaarheid en duurzaamheid.

Bouwbedrijf of specialist?

Heeft u een klus die meerdere disciplines behelst? Dus bijvoorbeeld; tekenwerk, rekenwerk, constructie, metselwerk, aftimmering, electra, gas/ water? Dan is het verstandig om een aannemer / bouwbedrijf in te schakelen.
Wanneer het bijvoorbeeld alleen loodgieterswerk betreft, dan is het waarschijnlijk voordeliger om een loodgieter in te schakelen.
Let hierbij wel op; bij een verbouwing die wordt gedaan door een bouwbedrijf, doet het bouwbedrijf de aansturing van alle mensen en leveranciers.

Wanneer u als klant zélf de aansturing gaat doen, kunnen er problemen ontstaan in de afstemming tussen verschillende partijen. Dit kan tot grote ellende leiden, en een hoop frustratie zorgen. Bovendien kunt u de verantwoordelijkheid voor problemen niet bij één partij plaatsen. Dit zijn de bekende ‘van kast naar de muur’ situaties. Het aansturen van partijen is echter het dagelijkse werk van een bouwbedrijf als Aannemer Bos, en door een aannemer in te schakelen, verkleint u het risico op het niet halen van deadlines, en verkleint u het risico op onverwachte kosten.

Aangesloten bij Bouwend Nederland

Bouwbedrijven die zijn aangesloten bij Bouwend Nederland, zijn serieus bezig met hun vak. Ze stellen zich op de hoogte van ontwikkelingen, houden contact met collega-bedrijven, en zijn dus ook zichtbaar voor alle leden. Dit zegt niet alleen iets over de kwaliteit van een bedrijf, het zegt ook iets over de transparantie van een bedrijf.

Even bellen met wat klanten

De ultieme test om erachter te komen of een bouwbedrijf goede kwaliteit levert, eerlijke tarieven rekent en zorgt voor klanttevredenheid, is om te bellen met klanten van dat bouwbedrijf. Wij zijn hiervan bewust, en stellen daarom u in de gelegenheid om referenties te bellen.
Vraagt u ons dus gerust om referenties die aansluiten bij het project dat u in gedachten heeft, of bekijk de referenties op onze website.

Met vriendelijke groet,

Joost Bos
Aannemersbedrijf Bos

Overig nieuws

Vaker thuis? Creëer jouw ideale plek

Vaker thuis? Creëer jouw ideale plek

Door de Coronamaatregelen zijn werken wij steeds vaker thuis. En zijn we dus steeds vaker in huis. Daarbij zijn veel mensen van mening dat het thuiswerken een ‘blijvertje’ zal zijn en dat het kantoor voornamelijk een ontmoetings- en samenwerkplek wordt. Het is dus tijd om in deze nieuwe situatie van jouw huis jouw ideale plek te maken.

Lees verder
Uitbouw laten maken

Uitbouw laten maken

Gunt u uzelf wat extra ruimte? Een uitbouw kan u veel extra binnenruimte geven. Voordat u besluit om een dergelijke verbouwing in gang te zetten, zorg dan voor een goed doordacht plan. Dit scheelt namelijk een hoop ellende, tijd en extra kosten. Onze tips kunnen u helpen om een goed plan te maken.

Lees verder
Thuis kantoor

Thuis kantoor

Denkt u erover na om thuis een kantoor te maken? Maar u heeft niet direct plek daarvoor? Wij hebben voor u inspiratie in de vorm van foto’s en in de vorm van mogelijkheden op een rij gezet.

Lees verder
Verbouwen in Corona-tijd; regels en financiering

Verbouwen in Corona-tijd; regels en financiering

Juist in Corona-tijd zijn veel mensen meer thuis. Doordat mensen meer tijd thuis doorbrengen, is het ook belangrijker om te zorgen dat het huis naar je zin is. Het is vaak ook gemakkelijker om juist nu een verbouwing te organiseren. Wanneer u ook plannen heeft om uw huis te verbouwen in de regio Utrecht bijvoorbeeld, kunnen we ons voorstellen dat u zich afvraagt of het allemaal kan en of een verbouwing nu valt te financieren.  

Lees verder