Nieuws

Warmtepomp in woning De Bilt – Interview

Ongeveer een jaar geleden vertelden wij dat Joost van Aannemer Bos, in zijn eigen huis een warmtepomp zou gaan plaatsen. Joost woont inmiddels naar tevredenheid in zijn gerenoveerde woning in De Bilt dat is voorzien van een warmtepompsysteem. Zie ook het artikel ‘Warmtepomp; van het gas af‘ waarin u leest hoe dat systeem in elkaar zit. Hoe dan ook: tijd om de ervaringen met u te delen. Wij – van de website – stelden Joost een aantal vragen over de warmtepomp:

Hoe is het warmtecomfort in huis?

“Heel goed! We hebben gekozen voor vloerverwarming, dit geeft een hele prettige warmte. Het is al een paar keer goed koud geweest buiten en daarvan hebben we binnen helemaal niets gemerkt. De warmtepomp kan het huis prima op temperatuur houden. “

En het water is warm genoeg?

“Ja, ook het warme water is heet genoeg. Dit water wordt verwarmd door de binnenunit die is aangesloten op de zonnepanelen. Om te douchen zul je echt koud water moeten bijmengen, anders kun je er niet onder staan. Wat dat betreft is het niet veel anders dan een gasgestookte CV-ketel.”

Wat is er dan wél anders?

“Bij een warmtepompsysteem kun je niet zo goed heel snel de woning verwarmen. Wij laten daarom de huiskamer op een redelijk constante temperatuur. Dit is misschien even wennen, alhoewel het voor ons juist heel gemakkelijk is en heel comfortabel aanvoelt. Tegelijkertijd zorgt het bij ons niet voor een grote toename in het energieverbruik.”

Hoe kan dat dan?

“Wij hebben de woning heel goed laten isoleren. Dit is overigens voor iedereen die een warmtepompsysteem laat inbouwen ook echt aan te bevelen. Zoals gezegd voelt de woning mede daardoor heel comfortabel aan en kun je met de warmtepomp het hele huis gemakkelijk warm stoken.”

De buitenunit van de warmtepomp lijkt op een soort ‘ventilator’. Heb je hier last van? Of de buren?

”Onze buitenunit hebben wij op een uitbouw staan. En het klopt dat deze geregeld draait en dat het geluid maakt. Maar als je buiten staat op een klein afstandje, hoor je hier helemaal niets van. De buren dus ook niet. We zijn daarmee niemand tot last. De unit staat overigens op rubbers wat zorgt dat trillingen en geluid worden gedempt. Als het helemaal stil is, dan kun je soms een soort zoemen horen. Het geluidsniveau is vergelijkbaar met die van een koelkast. Zeg nou zelf, hoe vaak hoor je die?”

Hoe zit het met de kosten om van het gas af te gaan?

”Wij hebben gekozen voor een systeem met zonnepanelen en hebben de woning goed geïsoleerd. Dat is een fikse investering. Aan de andere kant hebben wij twee soorten subsidies aangevraagd waarmee we de aanschafprijs hebben kunnen verlagen. Per saldo is het hele systeem ongeveer 1,5 keer duurder dan een gasgestookt CV-systeem. Op langere termijn besparen we natuurlijk wel best wat geld doordat we niet meer betalen voor gas, en we zonnepanelen hebben die energie leveren. “

Welke subsidies zijn er verkrijgen?

“Bij subsidies moet je wel even goed opletten want subsidies komen en gaan soms heel snel, maar momenteel – nov 2019 – kun je de SEEH hiervoor aanvragen en de ISDE-subsidie.

Bij de laatste geldt dat je deze na 1 januari 2020 niet meer kan aanvragen voor nieuwbouwwoningen  of nieuwbouwprojecten. Dit komt doordat nieuwbouwhuizen geen gasaansluiting meer mogen krijgen.

Wat is je conclusie tot zover met het warmtepompsysteem?

“Mijn conclusie is dat ik het gas nog niet mis. Ik ben blij dat ik voor dit systeem heb gekozen omdat de woning toch al werd gerenoveerd. Voor de buitenunit geldt dat er wel even gekeken moet worden waar deze geplaatst kan worden. Voor verreweg de meeste particuliere woningen zal dat overigens geen probleem zijn.”

Wil je verder nog iets kwijt?

“Mocht je twijfelen over een warmtepompsysteem dan kun je via de website contact met mij opnemen. Met plezier vertel ik erover uit eigen ervaring. We kunnen eventueel zelfs een kijkje nemen in mijn huis om het systeem van dichtbij te zien en te ervaren.”

 

totaal verbouwen

Verbouwen of renoveren? Lees onze tips!

Sta je op het punt om een verbouwing of zelfs een totale renovatie te laten uitvoeren? Lees dan onze tips vóór je start met je project.

warmtepomp zonder gas

Warmtepomp; van het gas af

Wij gaan van het gas af! En dit is geen kreet die we roepen om aan te geven dat wij onze klanten adviseren om over te stappen op gasloos. Dit gaan we zelf doen. Joost, de eigenaar van Aannemer Bos, heeft een nieuw huis en daarin heeft hij de gasleiding laten

verbouwen in Utrecht

Verbouwing? Lees onze tips

Heeft u ervoor gekozen om van uw woning een droomhuis te maken door een grondige verbouwing? Gefeliciteerd! Het resultaat van de verbouwing geeft enorm veel voldoening en woongenot, maar de verbouwing zelf heeft natuurlijk wat impact.

Badkamer inspiratie 2018

Bent u van plan een verdieping, of uw hele woning te verbouwen? Dan helpen wij u graag! Hoewel wij geen architect zijn, helpen wij u ook graag met wat inspiratie. In zowel Nederland als in het buitenland vinden wij uiteenlopende badkamerideeën voor u:

Aanbouw laten maken

Aanbouw laten maken

Denkt u erover na om een aanbouw te laten maken? Dan hebben wij een paar bruikbare tips voor u.

Voordelen

De meeste van onze opdrachtgevers willen een uitbouw omdat dit extra ruimte geeft. Deze extra ruimte kan natuurlijk worden toegevoegd aan een bestaande ruimte, bijvoorbeeld voor de uitbreiding van een woonkamer, of de aanbouw kan gebruikt worden voor een extra ruimte of kamer.

Energie besparen

Energie besparen op uw woning wordt gelukkig door steeds meer mensen gezien als mogelijkheid om wat te doen aan het verslechterende klimaat.

Wij krijgen steeds meer de vraag van onze klanten of wij kunnen helpen met het toepassen van energiebesparende maatregelen. Hierin kunnen

renoveren utrecht werkkamers

Renoveren? Denk ook aan een werkkamer.

Ben je van plan je woning, of een verdieping te gaan renoveren? Dan zou het mooi zijn om er een werkkamer bij te krijgen, waar je ongestoord kunt werken.

Wij helpen je graag met advies en een kostenindicatie. Ook hebben we wat mooie, eigentijdse stijlen opgezocht die je mogelijk kunnen inspireren.

Badkamer inspiratie

Bent u toe aan de verbouwing van uw badkamer? Wij helpen u graag met met het maken van een prijsinschatting en een planning. En we bieden graag inspiratie. Hieronder een aantal fraaie badkamer-ideeën.

Huis verbouwen; praktische tips

Gaat u uw huis verbouwen? Dat is natuurlijk leuk en spannend. In de praktijk leveren ingrijpende verbouwingen toch vaak stress, tegenslagen en teleurstellingen op. Gelukkig komt het in verreweg de meeste gevallen ook weer goed.

U kunt natuurlijk zoveel mogelijk problemen voorkomen door met een ervaren en betrouwbare aannemer te werken. Dit kan door de hele verbouwing

bouwbedrijf Utrecht selecteren

Aannemer of zelf uw team samenstellen?

Een aannemer voor uw verbouwing, of regelt u het zelf?

Wanneer u heeft besloten om uw woning te verbouwen, komt natuurlijk de vraag aan de orde wie precies wat gaat doen. Wanneer u zelf handig bent in een aantal zaken, kunt u overwegen om dat zelf te doen. Of zelfs de totale verbouwing te regelen.  Met dit artikel willen wij u in ieder geval laten zien waar een aannemer rekening mee moet houden, zodat u

Bouwbedrijf Utrecht kiezen

Bent u van plan om te bouwen, verbouwen of renoveren? En u hebt besloten om een bouwbedrijf uit de regio Utrecht te selecteren? Lees dan onze volgende tips bij het uitkiezen van een bouwbedrijf, omdat het maken van een verkeerde keuze u veel ellende en rompslomp kan bezorgen.

Het voordeligste bouwbedrijf

Toegegeven, ook houden wij zelf niet van teveel geld uitgeven. En daarom begrijpen wij als geen ander dat de aanbieder

aannemer utrecht

Verbouwen Utrecht

Verbouwen in Utrecht?

Wanneer u gaat verbouwen in Utrecht, leest u dan onderstaande tips door. We hopen dat u hiermee een betere keuze kunt maken voor een partner die u met uw verbouwing helpt.